Favoritt - ordtak

"The only free cheese is in the mousetrap" :-)

Båtførerkurs på nett - Forberedelse til båtførerprøven

Klikk på bildet for å gå direkte til nettsiden.


Om nettsiden

Tryggferdsel.no ble en ide for to år siden da nyheten om obligatorisk båtførerprøve ble fremmet av regjeringen. Vi fant ut at dette måtte være et ideelt produkt å utgi på nett. Et nettkurs kan være mindre stressende enn et ordinært klasseromskurs, da du har mulighet til å studere akkurat når du vil.
Ideen ble gjennomgått nøye og planlegginen startet med hvordan dette best skulle gjøres. Vi gjorde litt research på nett og fant ut at det allerede var noen tilbydere av et slikt kurs. Derfor ble vi enige om at om vi skulle lage et slikt, måtte vi lage noe som var like bra eller bedre enn våre konkurrenter.
Vi ble enige om at følgende punkter da ville være viktig:
  • Faglig innhold - Innholdet måtte inneholde pensumet jmfr Sjøfartsdirektoratets liste
  • Bilder - Bildepresentasjon måtte være visuelt bra
  • Animasjoner - Flotte animasjoner ville øke den visuelle opplevelsen og enklere forståelse av innholdet
  • Kurset måtte lages i egnet software for best mulig presentasjon.
  • Teknisk - Nettsiden måtte være teknisk bra, slik at administreringen vil bli enklest mulig.
Arbeidet startet deretter og vi kjøpte programmet Lectora, som utgis av Trivantis i USA. Vi var da klare til å begynne prosessen med å lage kurs og nettsted.
Hele utviklingen av kurset tok deretter 2 år. Litt av årsaken til dette var nok at andre arbeidsoppgaver måtte gjøres innimellom slik at ikke all fokus var rettet mot båtførerkurset hele tiden.
Vi kom i kontakt med en dyktig flash-designer i Italia som har bistått oss i å lage animasjonene til kurset. Vi er veldig fornøyd med resultatet på disse og flere nye animasjoner vil sikkert tilkomme etterhvert.

Lanseringen av nettstedet og kurs, versjon 1.01, ble gjort den 8 desember 2010. Utrolig glade og fornøyde kunne vi bivåne at ideen i 2008 endelig hadde sett dagens lys.
Vi har fått flere maritime personer til å gjennomgå kurset, slik at vi eventuelt kunne endre feil og mangler som vi hadde uteglemt. Vi vil fortsette med prosessen å la flere personer verifisere kurset og vil legge ut tilbakemeldinger fra disse på nettsiden

Direktelink til tryggferdsel sin nettside

Båtførerprøven - Blogg

Av nyskjerrighet på blogg-verden, laget vi en bloggside som skal være et supplement til nettsiden på Tryggferdsel. Bloggen skal ta for seg litt småartikler rundt båtførerprøven og eventuelle tanker rundt dette. Vi vil også legge ut linker her til andre interessante nyheter, nettsider og temaer rundt båtførerkurs og båtførerprøven.

Ta en kikk på bloggen vår ved å klikke på bildet under:

Besøk vår blogg angående båtførerprøven